Teknisk SEO analyse

Kan Google tilgå, læse og forstå jeres hjemmeside? En teknisk SEO analyse sikrer, at jeres hjemmeside står knivskarpt overfor søgemaskinerne


Fordele ved at få gennemført en teknisk SEO analyse

  • I opnår sikkerhed for om Google kan tilgå, læse og forstå jeres hjemmeside
  • I får afdækket om teknik eller kode hindrer jeres besøgende i at handle hos jer
  • I får overblik over hvilke sider og hvilket indhold der er offentligt tilgængeligt
  • I får en prioriteret liste over opgaver som jeres udvikler skal løse

En teknisk SEO analyse afdækker eventuelle problemstillinger og prioriterer løsningen heraf. De tekniske indstillinger på jeres hjemmeside er helt centrale for, hvilken succes I  kan opnå med den fremadrettede SEO indsats. 


Hvad er en teknisk SEO analyse?


Der ligger en masse teknik gemt bag en hjemmeside, f.eks. koder, scripts og en lang række filer. Alt sammen noget der kan påvirke en hjemmesides ydelse, hvis indstillingerne ikke er optimale. Ikke alene rent brugervenlighedsmæssigt men også i forhold til om siden kan opnå synlighed i søgemaskinerne, samt hvor god denne kan blive. 


En teknisk SEO analyse gennemgår alt dette indhold og identificerer dermed eventuelle fejl, der måtte spænde ben for hjemmesidens fremtidige muligheder for at blive synlig i eksempelvis Google. 


En teknisk SEO analyse er oplagt til både gamle og nylancerede hjemmeside. Ikke alle webudviklere er nemlig altid klar over, at der kan være SEO-mæssige konsekvenser i diverse valg og fravalg. Så selvom din hjemmeside er helt ny, er det stadig oplagt at få foretaget en teknisk SEO analyse. 


Fordelene ved en teknisk SEO analyse


Der er en lang række fordele ved at få udført en teknisk SEO analyse. Med den i ryggen har I  nemlig mulighed for at vide, hvilke indstillinger I bør skrue på, i forhold til ønsket om at øge jeres synlighed online. 


Identificering af tunge filer og scripts 

En teknisk SEO analyse sørger for, at I opdager, hvis jeres website har mange store, tunge filer som tager lang tid at loade – og dermed gør hjemmesiden langsom. Handler I efterfølgende på denne viden, kan I med andre ord få en hurtigere hjemmeside.  


Afdækning af identisk indhold 

Søgemaskinerne sigter mod at alt indhold online bør være unikt. Ikke bare fra website til website, men også internt på jeres egen side. En teknisk SEO analyse kan afdække dette indhold og tilretter I dette efterfølgende, opnår I  nemmere øget synlighed i f.eks. Google.


Klarlægning af sider der er lukket af for søgemaskinerne
I koden på et website har man mulighed for at lukke adgangen for søgemaskinerne. Det er en rigtig god feature i nogle henseender, men anvendt forkert kan det have store, negative konsekvenser.

 

En teknisk SEO analyse kan afdække, hvilke områder på jeres hjemmeside, eksempelvis Google ikke har adgang til, hvorefter en SEO-specialist kan vurdere, om dette er hensigtsmæssigt.


Den tekniske analyses vigtighed 


Forestil dig en helt ny hjemmeside.


Størstedelen af det oprindelige markedsføringsbudget er brugt på en ny hjemmeside og den pågældende virksomhed er meget afhængig af at skaffe kunder via søgemaskinerne samt de sociale medier og kan derfor ikke overleve uden at være synlig online. Hjemmesiden er lanceret, men får ingen besøgende.  Månederne går, mens kassekreditten svinder mere og mere ind. 


En teknisk SEO analyse viser, at hjemmesiden for det første har blokeret adgangen for søgemaskinerne, så f.eks. Google slet ikke aner, den eksisterer og derfor heller aldrig viser den i søgeresultaterne. Desuden er loadhastigheden så langsom, at de besøgende giver op og slet ikke gider vente på at komme ind på siden, de gange de har klikket på et link på Facebook. 


Uden den tekniske SEO analyse kunne det have betydet døden for den pågældende virksomhed, men med analysen er der nu mulighed for at rette de tekniske indstillinger til de korrekte. Således er der også fremover banet vej for, at den efterfølgende SEO har de bedste betingelser for at blive succesfuld. 


Tiden og ressourcerne brugt på en teknisk SEO analyse er derfor godt givet ud. Uanset hvor mange uger eller år, jeres hjemmeside har på bagen.

Ønsker du et tilbud på en teknisk SEO analyse?

Kontakt os på 42 90 70 20 eller udfyld formularen herunder, for en uforpligtende snak om jeres SEO behov.